אם יש לכם חיית מחמד בבית, סביר להניח שנתקלתם לא פעם בפרעושים מטיילים אצלכם בבית או על גופן של החיות. פרעושים חודרים אלינו הביתה מבעלי החיים בעלות פרווה כמו: חתולים, כלבים, תרנגולות ועוד.
אין לחיה אפשרות להרחיק את הפרעוש והיא מתגרדת מאוד. מומלץ מאוד להרחיקם ברגע שמגלים אותם, כי הם מציקים להן מאוד ויכולות לגרום לסיבוכים שונים ואפילו מסוכנים.
הביולוגיה של הפרעוש
הפרעושים חיים על הפרווה וניזונים מהדם של החיה. כך הם גדלים ומתרבים. יש להם שלושה שלבים בחייהם- שלב הביצה, שלב הבקיעה והשלב שהם פרעושים בוגרים. לפרעושים אין כנפיים אך יש להם יכולת נדירה של ניתור לגבהים ומרחקים ארוכים. ביצי הפרעושים והפרעושים הזעירים לא מוכרחים חיה פונדקאית על מנת לשרוד ויכולים לחיות על רצפת הבית ולשרוד מכל חומר אורגני שנמצא באזור שלהם.
ביצי פרעושים בבית
ביצים של פרעוש מסוגלות לשרוד תקופה ארוכה מאוד בבית ללא בקיעה, עד לחצי שנה. הביצים יחכו לטמפרטורה הנעימה והחמה על מנת לבקוע. אז הפרעוש הקטן יתחיל לנתר לו בבית לחפש לו מזון, מקור דם או אצל האדם או אצל החיה. נקבת הפרעוש מטילה קרוב ל- 300 ביצים כל חייה. כשלוקח לביצה לבקוע בערך שבעה ימים. מהסיבה שביצי פרעוש מסוגלות לשרוד זמן ממושך, ההדברה שנעשית בבית לא תשמיד אותן לגמרי אם לא תבוצע באופן מקצועי ביותר..
ריסוס נגד פרעושים
ההדברה מחייבת טיפול שוטף ומעמיק בכל החללים הגלויים והנסתרים בבית. כדי להימנע מהופעה מחודשת של החיות המציקות הללו. ההדברה תתבצע לרוב על ידי ריסוס של חומר משמיד פרעושים אך לעיתים ניתן גם לפזר אבקה נגד פרעושים במקומות יותר אסטרטגיים בבית, מקומות שמייצרים חום, מה שמסייע לביצים לבקוע.
הדברת פרעושים בבית
הדברה זו צריכה להתבצע על יד מספר שלבים. לפני הכול רצוי לשאוב את כל האזורים בחלל שאנו חושדים שהם נגועים בפרעושים. ואת הסדינים השמיכות ושאר הטקסטיל לכבס בהרתחה גבוהה. את בעלי החיים מוכרחים לנקות היטב ולמרוח עליהן קפסולות למניעת פרעושים. הקפסולות הללו חודרות למערכת הדם של החיה וכל פרעוש מורעל ברגע שהוא מוצץ דם. עכשיו הגיע שלב הריסוס של חברת ההדברה שבחרתם.